Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 277 днів. За цей час ми опублікували 23486 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Суспільне, Вікторія Синиця

31 жовтня Шевченківський районний суд столиці обрав Юрію Назаренку, який збив людей на автомобілі Land Rover на Майдані Незалежності, запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту на 60 діб із носінням електронного браслету, повідомляє Суспільне.

66-річний Назаренко має перебувати за місцем своєї реєстрації та проживання. Водночас адвокати підозрюваного наголошують, що вдома його не зможуть лікувати без апаратів. Повідомляють, що чоловік живе один, його дружина померла від раку, а донька з ним не спілкується.

Після засідання Назаренка повезли до кардіохірургічного відділення, де його прооперували незадовго до аварії і де він продовжує лікування.

Аварія сталася вдень 30 жовтня. Автомобіль Land Rover рухався з боку вулиці Михайлівської, розвернувся й виїхав на пішохідну зону Майдану Незалежності, де здійснив наїзд на людей та протаранив кілька автомобілів. Внаслідок ДТП загинули двоє людей. Трьох було шпиталізовано з травмами.

За словами Назаренка, він знепритомнів за кермом. Його лікар, присутній на засіданні суду як свідок, розповів, що в його пацієнта був інсульт, 19 жовтня його прооперували, а виписали 26 жовтня. 30 жовтня Назаренко приїздив на огляд. Лікар зазначив, що стан пацієнта після реабілітації був нормальний, і особливих заборон на керування автомобіля не було.

Назаренко розповів, що перед тим, як сісти за кермо, почувався добре. Йому стало зле лише тоді, коли він почав повертати на Хрещатик. Підозрюваний запевняє, що до цього втрат свідомості не було.

«Їхав від кардіоцентру до Михайлівської та на повороті втратив свідомість, далі нічого не пам’ятаю», – каже він.

Захист підозрюваного наголосив на тому, що Назаренко готовий усе компенсувати постраждалим незалежно від рішення суду. За ч. 3 ст. 286 йому загрожує від п’яти до десяти років позбавлення волі.

Загиблі внаслідок аварії на Майдані Незалежності – дві жінки, 30 та 79 років. Серед чотирьох постраждалих є п’ятимісячна дитина – вона була з батьками в одному з автомобілів, в які врізався Land Rover. Стан потерпілих оцінюють як задовільний.

Читайте також: Як можна убезпечити Хрещатик від раптових наїздів автомобілістів?

Нагадаємо, схожа аварія сталася рік тому в Берліні. 42-річному водію кросовера Porsche стало зле, він втратив керування, виїхав на тротуар і збив насмерть чотирьох пішоходів, зокрема трирічного хлопчика. Ще п’ятеро людей дістали травми. Після цього депутати запропонували заборонити в’їзд габаритних автівок (SUV) до центрів міст.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button