Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 296 днів. За цей час ми опублікували 23629 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: micky.com.

У Новій Зеландії оголосили попередні результати референдуму: більшість населення країни підтримало введення евтаназії для тяжкохворих і проголосували проти легалізації марихуани. Точне рішення оголосять шостого листопада, але воно скоріш за все не зміниться, пише Deutsche Welle.

Це попередні результати за підрахунками 83% голосів. Введення евтаназії підтримали 65% тих, хто голосував. Тепер у країні дозволять проводити процедуру тяжкохворим громадянам, яким, за прогнозом лікарів, залишилося жити менше пів року. Евтаназію повинен схвалити лікар хворого, переконавшись, що той не перебуває під чиїмось впливом. Закон почне діяти через 12 місяців після публікації результатів.

Зараз евтаназія дозволена в Бельгії, Колумбії, Нідерландах, Канаді та деяких штатах США.

Проти легалізації марихуани проголосували 53% громадян, які брали участь в референдумі, за – 46%. Закон пропонує дозволити новозеландцям віком від 20 років купувати до 14 грамів канабісу в спеціалізованих магазинах і вживати його вдома або в призначених для цього місцях. Якщо легалізацію марихуани все ж схвалять, то спочатку проведуть додаткові громадські обговорення.

Нагадаємо, уряд Нідерландів планує легалізувати евтаназію для невиліковно хворих дітей, яким ще не виповнилось 12 років.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button