Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 289 днів. За цей час ми опублікували 23587 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/kyivenergo

Станом на друге листопада у Києві до опалення підключили лише 66% будинків, якими керують ОСББ, ЖБК та інші керівні компанії. Решта досі не подала відповідних заявок комунальному підприємству «Київтеплоенерго», повідомляє пресслужба КМДА.

Ввімкнути опалення у житловому будинку можна лише якщо обслуговуюча організація подасть заявку.

Водночас у КМДА запевняють, що до опалення підключено всі будинки, якими керують комунальні підприємства, а також майже всі дитсадки, школи й лікарні.

Під час запуску виникли й аварійні ситуації. У «Київтеплоенерго» запевняють, що над їх усуненням цілодобово працюють 35 спецбригад. З початку опалювального сезону усунули 900 пошкоджень тепломереж.

У Facebook-групі «Подоляночка» мешканці Подола скаржаться на відсутність опалення в кремих будинках, а також поширену ситуацію, коли у частину квартир не надходить тепло. Наприклад, опалення взагалі немає у будинках на вулиці Верхній Вал, 52 і на Оболонській, 35. Мешканці повідомляють, що лишали купу заявок, але марно.

Жителька Подолу Людмила повідомляє, що будинок підключили до опалення 16 жовтня, але тепло є лише в половині квартир. Після того, як заявки на усунення повітряних корків лишилися без відповіді, мешканці викликали сантехніка, який за 200 гривень і за 10 хвилин усунув проблему.

У КМДА радять питати про причини відсутності та терміни відновлення опалення (а також гарячої води) у Центральній диспетчерській із питань ЖКГ за номером 15-57 (зі стаціонарного телефону), (044) 500-1557 (з мобільного) або на сайті. Також можна безкоштовно підключити послугу SMS-оповіщень про аварії на тепломережах.

У КМДА нагадують, що система теплопостачання Києва є однією з найбільших у Європі. Це комплекс із трьох потужних тепло- та теплоелектроцентралей, майже 200 котельних та понад 2,7 тисячі кілометрів теплових мереж.

Даний медіа проєкт став можливим завдяки підтримці американського народу через Агентство США з міжнародного розвитку, наданій через USAID Проєкт енергетичної безпеки (ПЕБ). Грантоотримувач Проєкту - Журнал Хмарочос несе повну відповідальність за зміст публікацій, який не обов`язково відображає позицію USAID або Уряду Сполучених Штатів Америки.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button