Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 288 днів. За цей час ми опублікували 23579 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Bossa Nova Robotics

З 2017 року американська мережа супермаркетів Walmart почала використовувати двометрових роботів для інвентаризації товарів. Їх замовили у стартапу Bossa Nova Robotics і станом на цей рік роботи працювали приблизно у 500 магазинах.

Завданнями роботів було сканування полиць та визначення товарів, які закінчилися або в яких вийшов термін придатності.

Цьогоріч Bossa Nova заявила, що кількість магазинів Walmart із роботами збільшиться до тисячі, та сталося навпаки. Мережа супермаркетів вирішила не продовжувати контракт.

Як повідомило Wall Street Journal джерело у Walmart, з початком пандемії коронавірусу приблизно вдвічі більше покупців почали замовляти товари онлайн. Відповідно, збільшилася кількість присутніх у залах супермаркетів працівників, які набирали товари для онлайн-замовлень. Як виявилося, люди аж ніяк не гірше можуть контролювати заповненість полиць, а роботизація не мала такого впливу на прибутки компанії, як очікувалося.

Фото: Bossa Nova Robotics

Досвід Walmart – це приклад спроби застосувати автоматизацію до ситуацій, де вона не є необхідною, вважає аналітик Джек Голд.

«Роботи чудово підходять для високоорганізованих та стандартизованих умов, але у складних умовах з великою кількістю об’єктів люди ефективніші. У нетипових ситуаціях роботи припускаютсья помилок або виходять із ладу й відтак однаково потребують втручання людини», – цитує його Fierce Electronics.

Розірвання контракту Walmart призвело того, що Bossa Nova була змушена звільнити приблизно половину свого штату працівників.

Водночас Walmart не відмовляється від роботизації. Так, на початку року компанія презентувала робота-пакувальника, а нещодавно заявила про плани використовувати роботів-прибиральників.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button