Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 299 днів. За цей час ми опублікували 23649 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Кадр із відео facebook.com/kyivsky.elektromerezhi

На даху багатоповерхівки на проспекті Шухевича, 30 що на початку житлового масиву Троєщина в Києві, облаштували та підключили сонячну електростанцію, повідомляє Інтер.

Компанія «Аврора Терм» запропонувала мешканцям будинку встановити сонячні панелі в обмін на ремонт даху та дохід від оренди. Компанія вклала у проєкт понад 330 тисяч доларів.

За договором, ОСББ отримуватиме близько 40 тисяч гривень орендної плати на рік. Ці гроші витрачатимуть на капітальний ремонт будинку, де, за словами мешканців, «зруйновано майже все».

Власники ж сонячних панелей продаватимуть енергію державі, а потім вона повертатиметься до мешканців будинку.

Це перша в Україні промислова сонячна електростанція, побудована на даху багатоквартирного житлового будинку, повідомляє пресслужба ДТЕК. Вона складається з понад 1 200 сонячних панелей та займає площу понад 4 тисячі квадратних метрів. Її потужність становить 330 кВт.

Наступну станцію планують облаштувати на Русанівці. Компанія також веде перемовини з чотирма будинками у Деснянському районі та з одним на Оболоні. Також розглядають можливість залучати мешканців до інвестицій – аби ті не лише надавали дах в оренду, але й співфінансували сонячні станції, ставали співвласниками та отримували пасивний дохід.

Нагадаємо, торік у Славутичі створили перший муніципальний енергетичний кооператив, учасники якого можуть стати співвласниками сонячних електростанцій.

Даний медіа проєкт став можливим завдяки підтримці американського народу через Агентство США з міжнародного розвитку, наданій через USAID Проєкт енергетичної безпеки (ПЕБ). Грантоотримувач Проєкту - Журнал Хмарочос несе повну відповідальність за зміст публікацій, який не обов`язково відображає позицію USAID або Уряду Сполучених Штатів Америки.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button