Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 296 днів. За цей час ми опублікували 23629 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/silpo

На Софіївській Борщагівці відкрили перший «зелений» супермаркет «Сільпо» ReCycling. На даху розміщено 664 сонячні панелі та п’ять інверторів, завдяки чому маркет використовує енергію сонця, повідомляється на Facebook-сторінці «Сільпо».

Сонячні панелі даватимуть освітлення в темну пору доби, а власна сонячна електростанція на даху даватиме електроенергію для охолодження продуктів. Маркет має геотермальний тепловий насос, що дає змогу використовувати електроенергію в менших обсягах, та систему диспетчеризації, завдяки чому можна віддалено моніторити й оптимізувати витрати енергії.

Візочки й кошики в магазині виготовлені з перероблених рибальських сіток. Також «Сільпо» відмовилося від фреону в холодильниках, встановивши енергоефективнішу систему на СО2.

Крім того, біля маркету встановили заправні станції для електромобілів та контейнери для прийому вторинної сировини.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button