Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 277 днів. За цей час ми опублікували 23483 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах


За ініціативою Департаменту культури у садибі Мурашка на Малій Житомирській, 12-А, 12-Б, 14-А, 14-Б перекрито газо- та водопостачання. Родина Олександра Глухова, яка досі там проживає, залишилася відрізаною від комунікацій.

Роботи були здійснені у супроводі технічних служб та правоохоронців – муніципальної варти у камуфляжі та зі зброєю.

Активісти привезли Олександру Глухову газову плитку та воду. Вони вимагають, щоб новообраний мер Віталій Кличко надав Олександру Глухову достойне житло та дав гарантії, що садиба Мурашка буде реставруватися за правилами, та не буде зруйнована.

У Департаменті культури повідомляють, що «наразі тривають переговори із зареєстрованими у будинку № 12-А мешканцями щодо термінового їх виселення».

«Вони просто відрізали трубу газову, відрізали воду, за яку я плачу, світло наче залишилося. Мене не відселили, а просто відключають комунікації, щоб я сам відселився. Відселити ж можуть тільки через суд. Відрізали комунікації, а далі можете йти на вулицю чи їхати, куди сказали. А запропонували мені один варіант — квартиру у районі Корчуватого, це за 10 кілометрів від цього місця», — розповів Олександр Глухов виданню «День».

Після відключення комунікацій наступним кроком будуть проведені першочергові протиаварійні роботи, насамперед – це укріплення конструкцій задля збереження будівель, йдеться у пресрелізі.

Проєкт реставрації садиби авторства Юрія Лосицького пройшов експертизу у 2016 році. У Департаменті повідомляють, що мова йде лише про реставрацію, а у разі відхилення від проєкту будуть вживати відповідних заходів. Також там зазначили, що після завершення реставрації об’єкти садиби Мурашка будуть використовуватись «для розміщення закладів культури комунальної власності».

Раніше Олександру Дмитровичу надійшов лист від Департаменту культури, підписаний його керівницею Діною Поповою, в якому йому пропонується переїхати з будинку на Малій Житомирській в двокімнатну квартиру на провулку Моторному, 11, що на самій околиці міста біля Столичного шосе.

У своєму дописі в Facebook Діна Попова повідомила, що Олександру Глухову протягом десяти років пропонували десять варіантів квартир у різних регіонах столиці. Втім, ще у лютому 2020 року киянка Юлія Нікітіна надіслала Департаменту запит, чи пропонувалися Глухову інші варіанти для переселення. Згідно відповіді, жодних альтернативних варіантів на той момент не було.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button