Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 273 днів. За цей час ми опублікували 23464 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: unsplash.com

Американська компанія Moderna заявила про успішність своєї вакцини на 94,5%. У компанії заявили про високу ефективність вакцини. Про це компанія повідомила з посиланням на дані експертів Ради з моніторингу безпеки даних, підконтрольної Національному інституту охорони здоров’я США.

На третьому завершальному етапі дослідженні вакцини взяли участь 30 тисяч американців, половині з яких дали дві дози вакцини з інтервалом у чотири тижні. Іншій половині кололи плацебо. Аналіз ґрунтувався на перших 95 учасниках експерименту з цих 30 тисяч, які захворіли на коронавірусну інфекцію.

З 15 тисяч, які отримали вакцину, інфікувались лише п’ять тисяч, а з інших 15 тисяч, яким вкололи плацебо — захворіли 90 людей. З 95 хворих 11 людей мали важку форму захворювання, але жоден з них не вакцинувався від коронавірусу.

У Moderna відзначили, що більшість учасників дослідження перенесли вакцинацію без будь-яких помітних побічних наслідків. У той же час деякі з тих, кому була введена вакцина, скаржилися на болі в м’язах і суглобах, головний біль, почервоніння шкіри в місці ін’єкції.

У rомпанії вже заявили про намір подати заявку на реєстрацію вакцини у найближчі тижні. Президент Moderna Стівен Хоуґ наголосив, що в разі необхідності екстреного застосування вакцини компанія зможе розпочати її відправку по США «майже через декілька годин». Вже планується випустити 20 мільйонів доз вакцини для США, з яких декілька мільйонів вже готові.

Одна з найбільших переваг цієї вакцини – вона не потребує зберігання при наднизьких температурах та не псується за стандартних температур холодильника — 2-8 градуси. Проте поки невідомо, скільки протримається імунітет, який дає вакцина, а також немає остаточних даних щодо ефективності серед літніх людей, у яких найбільша смертність від коронавірусу.

Раніше фармацевтичні компанії Pfizer та BioNTech заявили, що їхня вакцина, яка має запобігати Covid-19, ефективна на 90%

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button