Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 273 днів. За цей час ми опублікували 23454 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: thetender.com.ua

Національний комплекс «Експоцентр України» передав в оренду на 13 років павільйон №11 «Дари моря». Будівлю планують реставрувати та перетворити на інтелектуальний простір, повідомляється на сайті ВДНГ.

Павільйон №11 орендував освітній простір mOre, засновник якого — бізнесмен Андрій Ставніцер. У лютому 2019 року проєкт втратив своє приміщення і перейшов переважно в онлайн-формат. У рамках партнерства будівля буде повністю відреставрована командою освітнього проєкту.

Фото: vdng.ua

Згідно з даними в системі ProZorro, місячна оренда павільйону складає 121 тисячу гривень. При цьому, розмір орендної плати до початку торгів становив 68 тисяч гривень.

ВДНГ став першим українським державним підприємством, що підписало договір оренди в рамках аукціону Фонду державного майна. Відповідний закон Верховна рада прийняла в жовтні 2019 року. Це дозволяє держкомпаніям передавати в оренду свої площі через ProZorro.

mOre — інтелектуальний освітньо-просвітницький простір, який проводить лекції, презентації, тренінги, стратегічні сесії, освітні програми, курси, культурні заходи, майстер-класи, квартирники та ділові зустрічі.

vdng.ua

Павільйон №11 (історична назва — «Багатства моря») було побудовано в 1963 році, а відкрито — у 1972-му. Верхня частина переднього фасаду з великою площею скління спроєктована у вигляді капітанської рубки корабля. У кормі стилізованого корабля була розміщена діорама підводного світу океану. Перед будівлею лежав макет кита з вмонтованими справжніми кістками.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button