Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 265 днів. За цей час ми опублікували 23399 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Kyryl Levenets, Unsplash

Україна посіла 92-ге місце серед 167 країн світу в рейтингу добробуту, який щороку складає аналітичний центр Legatum Institute, що базується у Лондоні.

Перша десятка в рейтингу добробуту, очолювана Данією

У порівнянні з минулим роком Україна піднялася на чотири сходинки, проте це найгірший показник серед країн Східної Європи.

Росія у рейтингу на 76-му місці, Білорусь – на 69-му, Польща – на 36-му.

Остання десятка першої сотні рейтингу добробуту

Індекс базується на даних академічних досліджень, аналітичних звітів та соцопитувань, які включають понад сто показників, таких як поширеність діабету до та рівень імунізації населення. Дані групуються у дев’ять категорій, зокрема розвиток економіки, освіта, здоров’я, безпека, персональні свободи, екологія тощо.

Станом на 2020 рік, найгірше в Україні з безпекою, що зумовлено війною на Донбасі. Також експерти відзначили серйозні проблеми з системою охорони здоров’я та довкіллям.

Фрагмент мапи рейтингу добробуту

Найвищі оцінки Україні дали за системи освіти та управління, а також за умови життя – останній показник передбачає доступ до житла, здорової їжі, електрики, водопостачання і каналізації тощо.

Фрагмент мапи за показником умов життя

Нагадаємо, згідно з рейтингом Worldwide Cost of Living 2020, Київ посів друге місце серед міст, в яких протягом року найбільше здорожчала вартість життя.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button