Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23482 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Зображення: prjctrmag.com

17 листопада Музей Києва презентував нову айдентику, яку розробила студентка школи Projector Юлія Строй.

Раніше у Музею історії міста Києва був лише логотип, тому розробка нового візуального стилю почалася з чистого аркуша.

Також для Музею Києва не підходила типова музейна айдентика, яка б містила прив’язку до місця, будівлі чи тематики. Зараз музей базується на вулиці Богдана Хмельницького, у приміщенні, яке початково було спроєктовано як бізнес-центр. Загалом фонди розміщено у дев’яти філіях у різних локаціях – Музеї Булгакова (який отримав власну айдентику у вересні), Музеї Шолом-Алейхема, Музеї української діаспори тощо.

Керівництву Музею Києва запропонували вибрати з 17 варіантів айдентики, які створили студенти дизайнерського курсу.

«Ми зупинилися на варіанті, який запропонувала Юля, адже він поєднав у собі все те, що ми просили: строгий і лаконічний логотип, який відповідає статусу державної інституції; легкі для сприйняття афіші у форматі месенджера, естетика якого зрозуміла нашій широкій цільовій аудиторії; яскраві стикери, які привертають увагу у будь-якій формі комунікації», – пояснює Ірина Ковалькова, PR менеджерка Музею Києва.

Дизайнерка передусім хотіла зруйнувати стереотип про холодний, закритий музей, тож обрала спілкування як ключову метафору нової айдентики. Зокрема, вирішила використовувати естетику месенджерів і переписок – так з’явилися зображення у вигляді стикерів.

Новий логотип – це монограма з перших букв Музей Києва. «Хтось зчитує в ньому образ відкритої книги, інші бачать позначку локації на карті, а хтось бачить щит, який символізує захист», – зазначає дизайнерка.

На вибір кольорів вплинула постійна історична експозиція, де багато експонатів у золотисто-гірчичних і зелених тонах. Кольори, на думку дизайнерки, вийшли максимально київські.

У Музеї Києва повідомляють, що впроваджуватимуть дизайн-код поступово: зараз оновили соціальні мережі та внутрішню навігацію музею, а згодом створять афіші та анонси виставок і заходів відповідно до нового стилю. Далі планують створити сувенірну продукцію.

Нещодавно ребрендинг провів Національний музей історії України. Нову візуальну концепцію безкоштовно розробило креативне агентство Tabasco.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button