Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 290 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Башта 5G на штучній пальмі. Фото: Ralph (Ravi) Kayden, Unsplash

Українські мобільні оператори планують запускати систему інтернету 5G не раніше 2022 року і вважають, що для рядових користувачів більш ніж достатньо 4G, повідомляє AIN.UA.

«5G – це технологія масивних міжмашинних комунікацій, і перш за все актуальна для b2b-сегмента. Це технологія передусім для взаємодії високоточних складних систем, коли обмін даними має відбуватися без затримки, в реальному часі. 5G це також про ємність, адже технологія дозволяє одночасно підключати до однієї базової станції набагато більше пристроїв, ніж 4G», – пояснює пресслужба компанії lifecell.

У lifecell впевнені, що якісного 4G більш ніж достатньо для користування сучасними гаджетами, зокрема для перегляду потокового відео. Користь від 5G для звичайного користувача – радше у сервісах, які розвиватимуться з появою цієї технології.

Водночас у компанії попереджають, що інвестиції у 5G можуть призвести до уповільнення розвитку 4G в регіонах. Це суперечить меморандуму про забезпечення 95% населення доступу до 4G до кінця 2021 року, який підписали мобільні оператори та уряд.

За планом, затвердженим Кабінетом міністрів 11 листопада, тендер на видання ліцензій на користування 5G має відбутися у жовтні 2021 року. Водночас у Vodafone вважають, що 2022 рік – це мінімально можливі терміни початку будівництва мереж 5G і в будь-якому разі зони покриття 5G будуть точковими.

У Vodafone також зауважують, що 5G потрібен, наприклад, для беспілотних автомобілей або інших роботів. З рештою завдань успішно справляється 4G.

«Київстар» вважає, що запуск 5G в Україні можливий не раніше 2023 року. Макетинговий директор Павло Даніман зазначає, що більшість клієнтських сервісів – ігри, віртуальна реальність, інтернет речей, бездротовий широкосмуговий доступ, приватні B2B-мережі тощо – можна успішно використовувати у LTE-мережі.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button