Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23266 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: ox.ac.uk

Оксфордський університет презентував результати дослідження розробленої вакцини від COVID-19. Вона зупиняє розвиток симптомів COVID-19 у 70%.

Водночас дослідники заявляють, що ефективність зросла до 90% у групі добровольців, яким спочатку дали половину дози, а потім повну. Поки що причини такої реакції організму не зрозумілі.

Раніше дві вакцини від американських компаній Pfizer і Moderna показали 95% захисту. Наразі 10 фармкомпаній перебувають на завершальній третій стадії клінічних випробувань вакцини від COVID-19.

Водночас оксфордська вакцина набагато дешевша, ніж дві інших. Її також можна зберігати за температури холодильника (2-8 градусів за Цельсієм), – а це означає, що її можна доставляти у будь-яку точку світу, на відміну від вакцин Pfizer та Moderna, які потрібно зберігати за значно нижчих температур, повідомляє BBC.

BBC також включили до порівняння російську вакцину «Спутнік V», яка пройшла лише два етапи клінічних випробувань, проте вже отримала реєстрацію Мінохоронздоров’я РФ

У випробуванні вакцини взяло участь понад 24 тисячі волонтерів, половина з Британії, решта – з Бразилії. Було зареєстровано 30 випадків COVID-19 у людей, які отримали дві дози вакцини (повний курс), і 101 випадок у людей, які отримали плацебо – фіктивну ін’єкцію.

Оксфордську вакцину розробили на основі генетично модифікованого вірусу застуди, який використовувався для зараження шимпанзе. Препарат містить копії частини коронавірусу, відомого як спайковий білок. Щойно ці копії потрапляють в організму, вони починають виробляти спайковий білок коронавірусу, на який реагує імунна система.

Уряд Великобританії попередньо замовив 100 мільйонів доз цієї вакцини, чого достатньо для імунізації 50 мільйонів осіб.

Україна планує отримати перший транш вакцин проти COVID-19 – 1,2 мільйона доз – у першому півріччі 2021 року. Його нададуть за програмою COVAX – глобальною ініціативою для доступності вакцини.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button