Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 290 днів. За цей час ми опублікували 23587 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Посольство Нідерландів до Міжнародного дня боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок, 25 листопада, підсвітили помаранчевим кольором, повідомляє пресслужба диппредставництва.

З 16 години цього дня будівля посольства була яскраво підсвічена помаранчевим кольором. Помаранчевий – колір надії – обраний кольором глобальної кампанії «Orange the World: 16 днів активізму проти гендерного насильства», що започаткована ООН у 1991 році.

«Ми вперше приєднуємось до міжнародної кампанії Orange the World, підсвічуючи нашу прекрасну будівлю в самому серці Подолу. Це світло надії. У ці темні часи коронавірусу, коли спілкування віч-на-віч обмежене, а соціальна дистанція стала новою нормою, ми хотіли дати потужний візуальний сигнал та привернути увагу до проблеми гендерного насильства», – каже Йеннес де Мол, посол Королівства Нідерландів в Україні.

16 днів активізму проти гендерного насильства розпочинаються щороку 25 листопада, у Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок, та тривають до десятого грудня – Міжнародного дня прав людини. Таким чином кампанія підкреслює, що насильство щодо жінок є найпоширенішим порушенням прав людини у всьому світі.

Йеннес де Мол підкреслив, що гендерне насильство є найпоширенішим порушенням прав людини у світі. За оцінками, кожна третя жінка зазнає фізичного або сексуального насильства. З моменту початку пандемії у багатьох країнах, у тому числі в Україні, зросла кількість звернень на гарячі лінії для жертв гендерного насильства. Тому важливо, додав посадовець, щоб до боротьби з цим явищем долучились усі: чоловіки, жінки, хлопці та дівчата.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button