Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23492 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Агентство з продовольства Сінгапуру (SFA) дозволило продаж штучного м’яса, яке виробляє американська компанія Eat Just з м’язових клітин тварин. Це перший такий випадок у світовій практиці, повідомляє BBC.

М’ясо Eat Just вирощене в лабораторіях. Eat Just залучила 300 мільйонів доларів і була оцінена в 1,2 мільярди. Натомість компанії Beyond Meat і Impossible Foods, які вийшли на ринок раніше, виробляють «м’ясо» з рослинного матеріалу.

Компанія працювала близько двох років, щоб отримати дозвіл від уряду Сінгапуру. М’ясо з пробірки пройшло перевірку безпеки. Уряд підтвердив, що це м’ясо відповідає стандартам безпеки і якості, прийнятим в країні. Передбачається, що для початку з м’яса Eat Just стануть виробляти нагетси, але точні терміни поки невідомі.

Генеральний директор Eat Just Джош Тетрік вважає, що виробництво штучного м’яса може вирішити багато проблем – від хвороб і вирубки лісів до моральних дилем, пов’язаних з вбивством тварин, пише CNBC. Eat Just залучила 300 мільйонів доларів і була оцінена в 1,2 мільярди.

Штучне м’ясо курки вирощується в біореакторах об’ємом тисяча літрів. Клітини, отримані з біопсій тварин (жир і м’язи), змішують з рослинними інгредієнтами. У живильному середовищі клітини будуть рости.

В останнє десятиліття близько десятка стартапів намагалися налагодити виробництво штучного м’яса за такою технологією. Найбільші з них, Future Meat Technologies і Memphis Meats, в даний час теж намагаються вийти на ринок.

Однією з проблем поки є ціна продукту. Попередня вартість нагетсів від Eat Just складе 50 доларів за кожен, що занадто дорого навіть для преміального продукту.

Фото: ju.st

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button