Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 288 днів. За цей час ми опублікували 23578 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/maxim.mikitas

Третього грудня експрезидент компанії «Укрбуд» і ексдепутат Максим Микитась, який фігурує у справі про привласнення майна, вийшов із СІЗО, повідомляє Українська правда.

Микитася відпустили під цілодобовий домашній арешт – за даними джерела видання, він пішов на співпрацю зі слідством, частково визнав свою провину та погодився компенсувати збитки державі.

Микитася звинувачують у махінації з квартирами для Нацгвардії, що їх мав надати «Укрбуд» в обмін на можливість побудувати житловий комплекс на території військової частини. Замість обіцяних 50 квартир на Печерську нацгвардія отримала квартири у ЖК на околиці Києва. Різниця у вартості, за оцінкою слідства, становила 81,6 мільйона гривень. Микитася арештували у жовтні 2019 року, пізніше він вийшов із СІЗО під заставу, але знову був затриманий під час спроби вилетіти за кордон.

У справі «Укрбуду» опинився заступник голови Офісу президента

Вчора, другого грудня, НАБУ опублікувала листування між посадовцями «Укрбуду» про фальсифікацію оцінки квартир для Нацгвардії. Імен не було названо, проте Центр протидії корупції стверджує, що експосадовець «Укрбуду» – це заступник голови Офісу президента Олег Татаров.

У свою чергу, Микитась звинуватив заступника голови Офісу президента Олега Татарова в організації злочинних схем в «Укрбуді».

Татаров – юрист за освітою, у 1999-2014 роках працював у МВС, зокрема – начальником головного слідчого управління, але був звільнений після втечі з країни Віктора Януковича. Того ж 2014 року Татаров почав працювати як юрист «Укрбуду».

За словами Микитася, в «Укрбуді» Татаров «як спеціаліст зі схем» оформлював документи для перереєстрації компанії на підставних осіб, підконтрольних директору Олегу Майбороді та співвласнику, ресторатору Дмитру Федотенкову.

«Це він (Татаров) – автор схем складених ним меморандумів, за якими й забрали “Укрбуд”», – заявляє Микитась, запевняючи, що сам він внаслідок цих схем позбувся контролю над своєю компанією.

«Подивіться, як багато квартир у дорогих ЖК “Укрбуду” було оформлено на (Татарова) і його родичів, найближче оточення. Покупка, як ви розумієте, відбувалася не на загальних підставах, а часто з дисконтом до 70%», – додає Микитась.

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк заявив НВ, що Офіс президента жодним чином не втручатиметься у діяльність правоохоронних і антикорупційних органів.

«Жодного кумівства в Офісі президента бути не може. Якщо НАБУ або будь-який інший правоохоронний, антикорупційний орган доведуть причетність будь-кого до злочину, ця людина має нести відповідальність згідно із законом», – сказав Подоляк.

Сам Татаров зявив LIGA.net, що його причетність до справи «Укрбуду» – це чутки, які поширює оточення голови НАБУ.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button