Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 277 днів. За цей час ми опублікували 23486 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах


Застосування електрошокерів Taser X2 поліцією можливе проти одного або двох порушників, повідомив глава поліції Києва Андрій Крищенко в інтерв’ю РБК-Україна. Нещодавно поліція закупила 200 таки засобів, а Кабінет міністрів схвалив законопроєкт, який розширює сферу застосування електрошокерів поліцейськими.

У співробітників поліції поки що відсутні на озброєнні електрошокери, вони надійдуть на озброєння поліції після того, як буде відповідне рішення Кабінету міністрів. Також Крищенко пояснив, при яких ситуаціях може застосовувати цю зброю.

«Є різні види спецзасобів, є ті, які призначені для розгону масових акцій, для натовпу, але тайзер – це індивідуальний засіб. Коли є один або два супротивники, один або два поліцейських, які роблять зауваження, а людина агресивно налаштована, і поліцейський може прийняти рішення застосувати цей засіб несмертельної дії», – пояснив Крищенко, додавши, що тайзери необхідний для поліції, вони дозволять розширити стримуючі фактори.

Уряд 11 листопада схвалив законопроєкт, який розширює сферу застосування електрошокерів поліцейськими. Нацполіція вже закупила і почала освоєння першої партії з 200 одиниць спеціальних засобів Taser X2.

Очільник МВС Арсен Аваков вважає, що «застосування електрошокових пристроїв контактної та контактно-дистанційної дії – це гуманний поліцейський засіб примусу, який дозволяє припинити правопорушення і зупинити зловмисника».

Нещодавно керівник Патрульної поліції Євгеній Жуков випробував на собі дію електрошокера Taser Х2.

Фото: youtube.com/МВС

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button