Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23535 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Кадр із запису камер спостереження у дворі Otel, зі сторінки Antii Gonna у Facebook

У ніч проти шостого грудня більше десяти людей у формі, схожій на форму Муніципальної варти, увірвалися до клубу Otel на вулиці Нижньоюрківській та застосували силу до людей, які там були, повідомляють Ґрати.

Як повідомили в Otel, клуб у той час був зачиненим, і відвідувачів не було – лише київська художниця Антигона зі своїм другом Владиславом Плісецьким, які готували костюми для виставки. О пів на першу ночі нападники у формі почали вибивати двері.

«Десь о пів першої був жахливий стук… І буквально за секунд вісім вони почали виламувати звері з заднього входу “Отеля”. Ми дуже налякалися, я взагалі була у шоці від того, як таке може бути. І тут вже Влад відчинив основні залізні двері. Вони увірвалися, я зразу стала знімати на відео», – повідомила Ґратам Антигона.

Виламані двері. Фото: facebook.com/fogPlayer

За її словами, в неї з рук вибили телефон. Владиславові заламали руки та відвели в іншу кімнату, де повалили на землю, розпорошили в обличчя газ, били та притискали чоботом до землі. Також нападники обшукали приміщення та особисті речі. Вони сказали, що шукають наркотики. Нічого не знайшовши, пішли геть.

Фото зі сторінки Antii Gonna у Facebook

На сторінці Мунварти повідомляється, що її члени цими вихідними здійснювали рейди на нічні клуби, зокрема на Подолі.

Скріншот із відеозапису одного з рейдів Мунварти клубами Подолу. За словами постраждалого Владислава Плісецького, один із нападників був схожий на цього чоловіка

При цьому голова Муніципальної варти Ігор Марі заперечує, що бійці увірвалися до клубу Otel.

«Нас залучають для проведення рейдів з виявленню порушників карантину після 22:00. Але в жодному разі ми не вибиваємо двері нікуди, у жодному разі без поліції ми взагалі не можемо виходити на ці рейди», – запевняє Марі.

Четвертого грудня поліція приходила в Otel, коли там була вечірка на честь семиріччя клубу. На власника склали протокол про порушення карантину, а на деяких відвідувачів – про відсутність масок. Також відкрили кримінальну справу про зберігання наркотиків, адже знайшли частину пластикової пляшки, з якої курять коноплі.

Нагадаємо, торік на Otel напала група неонацистів.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button