Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 284 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Візуалізації: Schmidt Hammer Lassen Architects+BOGL

Муніципалітет Альбертслунна, передмістя Копенгагена, обрав проєкт ревіталізації території колишньої в’язниці Врідсльоселілль. Пропозицію подали Schmidt Hammer Lassen Architects та BOGL, повідомляє ArchDaily.

Головний вхід в’язниці Врідсльоселілль у 2015 році. Фото: Pudelek, Вікіпедія

Оригінальний комплекс в’язниці, розташований на ділянці площею 16 гектарів, у плані виглядає як дев’ятикутна зірка. Його збудували у 1859 році. Тюрма припинила функціонувати у 2016 році й після цього приміщення використовували як тимчасовий центр розміщення мігрантів, яким відмовили у статусі біженця. Тепер тут планують збудувати житло з парками та міськими фермами.

Візуалізації: Schmidt Hammer Lassen Architects+BOGL

Архітектори планують зберегти якомога більше історичних будівель в’язниці. Ті споруди і корпуси, які підлягають знесенню, відбудують «з глибокою повагою до автентичної геометрії».

Візуалізації: Schmidt Hammer Lassen Architects+BOGL

Територію планують структурувати як п’ять кварталів, які колом сполучатиме головна вулиця. Так, центральний і найбільший квартал міститиме житлові будинки до семи поверхів і громадські простори. Інші квартали також зонуватимуться за поверховістю – від триповерхових вілл до десятиповерхових будинків. Один із кварталів займатимуть сади у ренесансному стилі.

Візуалізації: Schmidt Hammer Lassen Architects+BOGL

Читайте також: На Чернігівщині зруйнували цукрозавод ХІХ століття

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button