Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 272 днів. За цей час ми опублікували 23454 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах


Нещодавно у Києві відкрилась перша муніципальна кав’ярня «Сяйво кави». Згідно з тендерами на Prozorro, комунальне підприємство «Міський магазин» витратило на її створення майже 3,5 мільйони гривень з міського бюджету, повідомив активіст Іглам Гасанов.

Зокрема, реставрація з пристосуванням нежитлового приміщення в житловому будинку коштувала місту 2,9 мільйонів гривень, а роботи з розробки проєкту реставрації 464 тисячі гривень.

Прибуток, який отримуватиме кав’ярня, йтиме до бюджету міста.

«Як будуть повертати інвестиції незрозуміло. Доцільність фінансування збиткового проєкту теж не зрозуміла.Тут же я не дуже вірю в те, що навіть за три-чотири роки ми відіб’ємо інвестицію навіть при нульовій оренді», – розмірковує Гасанов.

Інші користувачі написали, що не бачать логіки в відкритті міської кав’ярні та не розуміють «навіщо місцевій владі займатися непрофільним бізнесом».

Активіст нагадав, на відкриття міської книгарні «Сяйво книги» з міського бюджету витратили більше семи мільйонів гривень.

Нагадаємо, в Берліні цього року відкрили муніципальний магазин вживаних товарів з освітнім центром, який пропагує повторне виокристання.

Фото: facebook.com/kyivcity.gov.ua

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button