Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 284 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Лариса Марцева

На вулиці Семена Скляренка на Куренівці під час заміни освітлення прибрали світлофори на двох перехрестях, що призвело принаймні до двох наїздів на пішоходів, повідомляє киянин Олег Рівтін.

«Тепер, щоби перейти шестисмугову дорогу, місцеві жителі махають над головою яскравими ганчірками та зупиняють машини руками. Лише за останній час там збили двох людей, адже відсутність світлофора наші водії сприймають як можливість добряче розігнатися, не звертаючи уваги на знаки переходу», – пише він.

Йдеться про перехрестя з Петропавлівською площею та з провулком Балтійським – тут будують ЖК «Навігатор». Поряд розташовано школи, дитсадки та магазини.

«Після шести спроб перейти слизьку чотирьохсмугову дорогу разом з десятком інших пішоходів зрозуміла, що бігаю повільніше, ніж автомобіль їде. Ще одна спроба – і хтось сяде, а хтось ляже. Довелося викликати таксі, щоб потрапити на протилежний бік, бо робочі повідомили, що на два кілометри вправо і на два кілометри вліво світлофори теж демонтували», – пише місцева жителька Лариса Марцева.

Шостого грудня люди перекривали проїжджу частину, щоб привернути увагу чиновників до цієї проблеми.

Фото: Олександра Левонюк

У Центрі організації дорожнього руху звинувачують забудовника.

«Така ситуація наразі склалася, зокрема, з тієї причини, що забудовником після заселення житлового комплексу не була реалізована транспортно-пішохідна схема на цій локації», – повідомляють у ЦОДР.

Запевняють, що проблему вже вирішують. Сьомого грудня провели зустріч із мешканцями ЖК «Навігатор», представниками забудовника, патрульної поліції тощо. Домовилися відновити світлофори «в найкоротший термін».

ЖК «Навігатор»

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button