Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 292 днів. За цей час ми опублікували 23602 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Господарський суд Києва залишив в оренді будівельної компанії «Молодіжний житловий комплекс «Оболонь» дві земельні ділянки біля скверу імені Чкалова, повідомляє видання «Ґрати».

Сквер імені Чкалова – зелена зона між вулицями Олеся Гончара і Михайла Коцюбинського. У 2005 році Київрада віддала дві земельні ділянки, що прилягають до скверу, компанії МЖК «Оболонь» для будівництва багатоповерхівки. Забудовник огородив територію парканом, але будівництво не почалося. У 2018 році компанія передала ділянку в суборенду іншій компанії, яка теж не розпочала будівництво.

15 травня 2020 року договір оренди у «Оболоні» закінчився. Другого червня земельна комісія проголосувала за його продовження. Проте це рішення викликало невдоволення серед жителів району. Вони влаштували вуличні протести, оскільки вважають, що будівництво висотки знищить частину скверу. Під тиском громадськості комісія скасувала своє ж рішення і відмовила забудовнику в продовженні оренди.

27 липня Київрада проголосувала за розірвання договору з «Оболонню» в першому читанні. В цілому депутати його не прийняли. У вересні мер Віталій Кличко ставив на голосування включення цього питання до порядку денного, але в залі не вистачило кворуму.

У червні компанія «Оболонь» звернулася до суду з вимогою визнати договір автоматично продовженим. На слуханнях адвокат Олександр Іванов заявив, що компанія отримала лист від земельної комісії Київради про розірвання контракту 26 червня, коли місячний термін вже закінчився.

Представник Київради Костянтин Перепеліцин просив суд відхилити позов. Він обгрунтовував це тим, що згідно із законом договір може бути продовжений автоматично, тільки якщо орендар належним чином виконував обов’язки. На думку Перепеліцина, «Оболонь» цього не робила. Відповідач заявив, що компанія повинна була побудувати житловий комплекс і передати десять відсотків квартир Київраді, але не виконала ці умови.

Сьогодні, дев’ятого грудня суддя Господарського суду Києва Ігор Курдельчук повністю задовольнив позов і визнав договір автоматично продовженим.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button