Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23268 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/IFSharing-102772281703480

В Івано-Франківську на базі інноваційного центру «Промприлад.Реновація» запустили клубний каршеринг.

Ідея Ifsharing полягає в тому, аби члени клубу користувалися кількома спільними автомобілями, оплачуючи час користування. Для каршерингу не купуватимуть нові автомобілі, а використовуватимуть вже наявніі автівки членів клубу.

Засновники позиціонують це як соціально відповідальний проект, який дбає про довкілля завдяки ефективнішому використанню автомобілів і пального, а відтак є внеском у боротьбу з кліматичними змінами.

Каршеринг не лише позбавляє користувача необхідності турбуватися про зберігання, миття, заправку та обслуговування автомобіля, але й спонукає до розважливішого користування автомобілем. Відповідно, каршеринг зменшує затори, робить повітря чистішим, а місто – комфортнішим.

«У середньому приватний автомобіль використовується не більше 5% часу, решта 95% – змарновані ресурси. Каршеринг використовує цей ресурс, здобуваючи максимально економічну користь і власнику авто, який надає його іншим… Раціональність – це брати автомобіль лише тоді, коли він потрібен. А в інших випадках пересуватись пішки, велосипедом, громадським транспортом або таксі», – зазначають засновники.

Зараз каршеринг працює у тестовому режимі – поки що доступний один автомобіль, Ford C-Max 2015 року з ручною коробкою передач. Поступово додаватимуть ще автомобілі, зокрема й на автоматі. Першими користувачами буде невелика група людей, що мають прямий стосунок до «Промприладу».

Шеринг автомобілів – нове явище для Івано-Франківська, а в Україні каршеринг існує тільки в Києві, Дніпрі та Одесі.

«Промприлад.Реновація» – це інноваційний центр на базі старого заводу, який працює на перетині економіки, урбаністики, мистецтва, освіти.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button