Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23639 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Мер Києва Віталій Кличко зібрав голів районів, профільних своїх заступників, керівників комунальних служб через ожеледицю на вулицях міста. Кличко сьогодні проїхався містом та побачив, що «тротуари, площі, чимало переходів – суцільна ковзанка».

«Зранку я проїхався містом, перевірив, як прибирають місто. Півтори доби вже триває негода, сильна ожеледиця. Комунальні служби звітують, що працюють. Але ситуація в районах міста, з того, що я побачив, не покращилася. Тротуари, площі, чимало переходів – суцільна ковзанка», – заявив міський голова.

За його словами, найбільше нарікань на неефективну роботу служб на Оболоні, Святошині, на Борщагівці та Лісовому масиві.

Ожеледиця, викликана ускладненнями погоди, почалася ввечері десятого грудня. Сьогодні зранку мер Києва побачив, що «люди ходять по дорогах, бо тротуарами пройти неможливо».

Кличко доручив керівництву «Київавтодору» допомогти районам із прибиранням місць найбільшого скупчення людей – зупинок громадського транспорту, площ біля установ, торгових центрів.

Проте раніше в «Київавтодорі» запевняли, що окрім тротуарів, очищають і обробляють площі та пішохідні зони. Особливу увагу дорожники, за їхніми словами, приділяли сходам і спускам у підземні й надземні пішохідні переходи.

Також Кличко доручив главам районів підняти всі служби і в чіткій координації ефективно прибрати території районів, мовляв, сіль і пісок скрізь є. Крім цього, Кличко доручив «Київблагоустрою» перевірити, як прибирають балансові території, що закріплені за приватним бізнесом – біля кафе, ресторанів, торгових центрів.

Нагадаємо, 11 грудня в районі київського залізничного вокзалу тротуари були прибрані від опадів лише поряд із комерційними закладами, у той час як ті ділянки, які б мали прибрати комунальні служби, – були вкриті кригою і нагадували ковзанку.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button