Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23430 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах


В Івано-Франківську відновлюють палацовий комплекс XVII століття – Палацу Потоцьких. На роботи спрямують гроші із міського бюджету та планують залучити понад 80 мільйонів гривень грантових грошей. Всього на реконструкцію потрібно 115,5 мільйона гривень, повідомляє «Суспільне Карпати»

Зведення палацу завершили в 1682-му році. До сьогодні центральна будівля не збереглася. В радянські часи на цій території розташовувався військовий госпіталь. У лютому 2018 року там створили комунальне підприємство для збереження та розвитку архітектурної пам’ятки.

За словами директора КП “Простір інноваційних креацій «Палац» Володимира Гайдара, зараз уже виготовили проєктно-кошторисну документацію для протиаварійних робіт корпусу Б. Також вже подали проєкт на грант вартістю 2,5 мільйона гривень до програми посольства США. На ці гроші придбають обладнання для 3D сканування пам’яток архітектури.

Зараз також працюють над відновленням мереж палацового комплексу, адже наявні – в аварійному стані. Зараз в розробці один з основних проєктів – теплопостачання.

Гроші вже спрямували на створення інтерактивного оцифрованого мультимедійного мистецького центру в приміщенні колишнього офіцерського клубу.

Архітектор Ігор Панчишин розповів, що з 2009 року пропонували кілька концепцій розвитку Палацу Потоцьких. Головна ідея – перетворити його на сучасний музейно-мистецький центр.

Фото: suspilne.media

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button