Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23274 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах


Глобальна ініціатива COVAX щодо вакцинації проти COVID-19 затвердила заявку України на отримання восьми мільйонів доз вакцини, якою зможуть безкоштовно прищепити чотири мільйони українців із груп ризику. Про це повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов на брифінгу, передає УП.

Згідно з ініціативи COVAX, ці вісім мільйонів доз почнуть постачатися з кінця першого кварталу наступного року. МОЗ розраховує їх отримати до кінця першого півріччя 2021 року. Вони будуть іти відповідними траншами.

«У такий спосіб ми зможемо забезпечити вакцинацію щонайменше чотирьох мільйонів громадян, бо вісім мільйонів доз, а одна людина отримує дві дози», – заявив Степанов.

Степанов зазначив, що для придбання решти необхідних доз Україна ще з літа веде переговори з компаніями, які перебувають на завершальних етапах вироблення вакцини, а президент Володимир Зеленський веде переговори з керівниками країн, де розміщені ці виробники.

Він також нагадав, що МОЗ просив передбачити у держбюджеті на 2021 рік 15,1 мільярд гривень на вакцинацію, але в результаті передбачено лише 2,6 мільярдів гривень, що майже у шість разів менше необхідної кількості. Через це у МОЗ підрахували, що зможуть акумулювати на вакцинацію ще до 2,3 мільярдів гривень.

Нещодавно Міністерство охорони здоров’я затвердило оціночні дані по вакцинації від COVID-19. В 2021 році щеплення планують зробити майже 21 мільйону українців.

Фото: unsplash.com

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button