Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 298 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах


Apple розпочне виробництво власних безпілотних автомобілів із 2024 року. Компанія планує його анонс разом з iPhone 13 у вересні 2021 року, повідомляє Reuters.

Компанія з 2014 року працює над проєктом «Титан». У 2018 році до проєкту повернувся Даг Філд, який перед тим декілька років був головним технічним директором Tesla. Протягом першого ж року після свого повернення він звільнив 190 людей.

Видання пише, що з того часу компанія дуже просунулася в розробці автівки. Головну увагу Apple приділяє конструкції інноваційних акумуляторних батарей, яка має «радикально» знизити вартість зарядки акумулятора та збільшити дальність ходу авто. Технологія безпілотного керування в автівках Apple буде залежати від LiDAR-сенсорів, які дозволяють будувати об’ємну карту середовища навколо машини.

Видання The Economic Daily пише, що компанія практично завершила розробку свого першого автомобіля і чекає від тайваньських постачальників комплектуючі, щоб випустити його раніше. У числі тайваньських заводів, до яких Apple звернулася з пропозиціями, вказуються Heda, Heqin, Tomita і BizLink-KY.

Офіційно Apple поки відмовилася коментувати власні плани.

У вересні 2017 року Apple вже тестувала 70 транспортних засобів, а дозвіл на управління ними отримали 139 водіїв. У серпні 2018 року стало відомо про аварію за участю автомобіля Apple – транспорт планував зробити поворот, коли в нього врізався Nissan Leaf на швидкості 15 миль на годину. За інформацією Apple, автомобілі зазнали невеликих пошкоджень, але ніхто не постраждав. пише CNBC. До того моменту на рахунку Waymo було 33 аварії.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button