Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23472 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/usovant

На сайті Європейського банку реконструкцій і розвитку з’явилося оголошення про двоетапний аукціон з постачання Київському метрополітену 50 нових вагонів.

Перший лот передбачає закупівлю п’яти поїздів метро з п’ятьма відокремленими вагонів у складі, а другий лот – таку ж кількість поїздів із міжвагонним проходом.

Проведення тендеру заплановано на 11 березня 2021 року.

У березні цього року ЄБРР надав Києву 50 мільйонів євро на закупівлю 50 вагонів метро. Кредит має бути погашено протягом 12 років.

«Ми оновлюємо склад абсолютно новими та комфортними вагонами: ніякого “зроблено в СРСР”. Сучасний рухомий склад набагато кращий: він здатний розвивати більшу швидкість за менших витрат електрики», – повідомляв директор КП «Київський метрополітен» Віктор Брагінський у вересні, коли Київрада надала банку гарантії для укладення угоди.

Щоденно в годину пік на лініях київського метрополітену курсують приблизно 550 вагонів.

Нагадаємо, разом із рішенням про залучення кредиту від ЄБРР на вагони метро Київрада вирішила позичити 60 мільйонів євро на закупівлю нових трамваїв.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button