Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 286 днів. За цей час ми опублікували 23545 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах


«Енергоатом» дев’ятого грудня уклав угоду з ТОВ «БК КБР» про будівництво Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива реакторів ВВЕР АЕС України на 421,81 мільйон гривень. Про це написали Наталія Дегтяренко для видання «Бізнес Цензор» та Василь Тростянець для видання «Інформатор».

До кінця травня 2021 року підрядник повинен поставити і змонтувати систему фізичного захисту, систему зв’язку, автоматизовану систему контролю та керування ЦСВЯП, а також виконати пусконалагоджувальні роботи. Закупівлю провели без тендеру, хоча така вартість вимагає проведення відкритих торгів у «Прозорро» зі щонайменше двома учасниками. Ймовірно, замовник використав виняток у законі щодо товарів, робіт і послуг, закупівля яких становить держтаємницю або які потребують спеціальних заходів безпеки. Звіт про укладену угоду теж не опубліковано.

Раніше відкриті торги на 655,81 мільйон гривень двічі скачували через нестачу допущених учасників. Переговорну процедуру на 131,09 мільйонів гривень зі старим генпідрядником ТОВ «БК «Укрбудмонтаж» з групи Максима Микитася скасували за рішенням АМКУ за скаргами інших фірм. На той час «БК «Укрбудмонтаж» був оштрафований АМКУ за тендерну змову та відсторонений від відкритих торгів на три роки і фігурував у кримінальному провадженні СБУ.

Зазначимо, що до введення в експлуатацію ЦСВЯП відпрацьоване ядерне паливо з українських АЕС відправляють на переробку в Росію.

За даними Наталії Дегтяренко від джерела в «Енергоатомі», угода з Росією на вивезення відпрацьованого ядерного палива у 2021 році вже підписана. Створена в 2016 році фірма «БК КБР» належить Дмитру Нестеруку з Києва. Він також є співвлвсником столичного ТОВ «Біврест» .

Усього з 2017 року підрядник отримав через «Прозорро» замовлень на суму 525,85 мільйонів гривень. Найбільший підряд на 115 мільйонів гривень був на реконструкцію хірургічного корпусу ДНУ «Центр інноваційних медичних технологій НАН України» в Києві за завищеними цінами. Решта значних підрядів фірми були отримані від офісу київського управління Державного бюро розслідувань, Державної фіскальної служби, Центру обслуговування підрозділів Міністерства внутрішніх справ України, Верховного суду України.

Фото: golos.ua

Даний медіа проєкт став можливим завдяки підтримці американського народу через Агентство США з міжнародного розвитку, наданій через USAID Проєкт енергетичної безпеки (ПЕБ). Грантоотримувач Проєкту - Журнал Хмарочос несе повну відповідальність за зміст публікацій, який не обов`язково відображає позицію USAID або Уряду Сполучених Штатів Америки.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button