Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23426 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Кирило Хом’яков, https://t.me/s/buduemoukrainy/11

Перші «фантомні патрулі» мають з’явитися на дорогах України з початку цього року, повідомляє 112.

«Фантоми» – це патрульні автомобілі без розпізнавальних знаків, обладнані пристроями, які фіксують перевищення швидкості руху – як у попутному, так і в зустрічному напрямку. У разі виявлення порушення правил «фантомний патруль» вмикатиме проблискові маячки та зупинятиме водія-порушника.

Наприкінці 2020 року патрульна поліція отримала чотири автомобілі Skoda Kodiaq вартістю 3,7 мільйона гривень та відповідне обладнання вартістю ще майже три мільйона. Повідомляли, що з кінця року почнуть тестувати «фантомні патрулі», а вже з початку 2021 року ті розпочнуть роботу.

У патрульній поліції також повідомляли, що у 2021 році планують закупити ще 125 таких автомобілів. Під «фантоми» купуватимуть вже інші марки автомобілів, аби водії не звикали, що патруль може ховатися лише за Skoda Kodiaq. Патрулі працюватимуть у містах і на обласних трасах.

Нагадаємо, навесні 2020 року в Києві почали працювати системи автоматичної фіксації порушень. У МВС вирішили, що цього недостатньо: мовляв, поряд із системою автоматичної фіксації має працювати і системи фіксації правопорушень у неавтоматичному режимі.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button