Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/kyiv.smart.card

Мобільний застосунок Kyiv Smart City замінили на «Київ Цифровий», бо перший належить громадській організації, а не місту, пояснили «Хмарочосу» в комунальному підприємстві ГІОЦ.

«Основна причина заміни – Kyiv Smart City належить не місту, а громадській організації, яка до міста Києва не має стосунку (програмний код і авторські права на нього, логотип, торгова марка), відповідно, місто не керує додатком та не має можливості його розвивати», – зазначили у підприємстві.

За його словами, «Київ Цифровий» розробляв ГІОЦ, а логотип і торгова марка нового застосунку належать місту.

ГО «Смарт Сіті Хаб» було зареєстровано 2016 року. Співзасновником проєкту Kyiv Smart City був Юрій Назаров, який очолив Департамент інформаційно-комунікаційних технологій КМДА, утворений 2017 року. Він звільнився з посади торік у квітні.

П’ятого січня цього року Kyiv Smart City без попередження припинив роботу. Користувачі отримали повідомлення про те, що всі сервіси перенесено на «Київ Цифровий». Команда Kyiv Smart City заявила, що це стало для неї несподіванкою.

Скріншот із фейсбук-сторінки Юрія Назарова

«Ініціатива Kyiv Smart City на початку своєї історії об’єднувала місто, бізнес та громадських активістів задля розробки розумної столиці… своєрідна комунікаційна платформа. ГО «Смарт Сіті Хаб» – окрема організація, яка раніше доєдналася до ініціативи Kyiv Smart City та разом із владою розробляла проєкти з цифрового навчання. Протягом останнього року це організація, яка продовжує реалізуватися освітні та екологічні проекти самостійно та з партнерами», – повідомив Назаров.

Водночас у ГІОЦ запевняють, що попереджали команду Kyiv Smart City про те, що договір, за яким використовували застосунок, закінчиться 31 грудня 2020 року і його не подовжуватимуть.

Наразі новий застосунок «Київ Цифровий» надає можливість поповнювати зі смартфона транспортну карту Kyiv Smart Card, купувати QR-квитки, сплачувати за паркування, забирати евакуйовану автівку без черги та отримувати сповіщення від ЖКГ.

Киянин Сергій Пасюта зауважив, що тепер усі платежі на сайті ГІОЦ проходять не через одеську фірму «ГЕРЦ», яка брала велику комісію, а через фірму «Контрактовий дім» та iPay (компанія «Універсальні платіжні рішення»).

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button