Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23471 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Зображення: Google Maps

Слідство встановило, що власник прибудови не мав рішення про передачу ділянки біля будинку у його власність чи користування. Він самовільно зайняв площу у 200 кв м та незаконно зробив прибудову до багатоповерхового будинку на вулиці Петра Сагайдачного.

Ділянка з прибудовою розташована одразу в кількох охоронних зонах: у Центральному історичному ареалі міста Києва, на території пам’ятки ландшафту й історії місцевого значення «Історичний ландшафт Київських гір і долини річки Дніпро», в межах пам’ятки археології місцевого значення «Культурний шар Подолу» та «Дерев’яний водогін та замощення вулиць, ХVІІ-ХVІІІ ст.».

За результатами розслідування обвинувальний акт направили для розгляду до Подільського районного суду. Крім того, прокуратура подала позов про знесення добудови та повернення земельної ділянки територіальній громаді.

У повідомленні прокуратури не уточнюється, про який будинок йде мова. Проте на супровідному фото ‒ дім за адресою вулиця Петра Сагайдачного, 14. Це прибутковий будинок 1876 року, який має статус пам’ятки місцевого значення. З боку вулиці Андріївської до нього прибудоване приміщення ресторану Fiji.

Нагадаємо, у грудні 2020 року на Золотих Воротах демонтували літній майданчик ресторану «Хурма». Протистояння щодо нього тривало чотири роки. 

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button