Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 277 днів. За цей час ми опублікували 23486 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

В українських містах масово протестують проти підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги. Так, у Херсоні, Полтаві, Прилуках, на Закарпатті сьогодні пройшли протестували проти підвищення тарифів на газ.

На Закарпатті мешканці в рамках протесту перекрили дорогу Н-09 Мукачево-Рогатин. Через мітинг на трасі під Хустом утворилися кілометрові затори

Крім того, мер Житомира Сергій Сухомлин заявив, що місцева влада готова забрати мережу газопостачання на баланс міста, що зможе зменшити вартість транспортування газу.

Днем раніше, десятого січня, акції протесту пройшли в Харкові, Миколаєві, Полтаві та Кривому Розі.

Нагадаємо, на засіданні уряду 28 грудня 2020 року уряд підвищив тариф на електроенергію для населення, хоча й залишив фіксовану ціну. Але Кабмін скасував пільгову ціну у 90 копійок за кіловат на годину за перші 100 кіловат.

Якщо споживач за місяць використовуєте в середньому 80 КВт/год, то для ціна зросте майже вдвічі. Якщо ж споживач перевищує квоту у 100 КВт/год, то платіжка збільшиться на 78 гривень. Після 100 КВт/год різниці у ціні вже не буде.

Фото: ukrinform.ua

Даний медіа проєкт став можливим завдяки підтримці американського народу через Агентство США з міжнародного розвитку, наданій через USAID Проєкт енергетичної безпеки (ПЕБ). Грантоотримувач Проєкту - Журнал Хмарочос несе повну відповідальність за зміст публікацій, який не обов`язково відображає позицію USAID або Уряду Сполучених Штатів Америки.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button