Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 283 днів. За цей час ми опублікували 23535 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Aaron Burden, Unsplash

З четверга, 14 січня в Києві очікується похолодання, а в п’ятницю-понеділок 15-18 січня стовпчик термометра падатиме до -10 – -16 градусів Цельсія. Про це повідомляють Укргідрометцентр та інші ресурси прогнозів погоди.

Прогноз Укргідрометцентру

Метеорологиня Наталка Діденко зауважує, що похолодання взимку до -15 градусів – це нормально. Але на тлі нетрадиційно теплої зими, що спостерігається в Україні вже другий рік, може здаватися незвичним.

За її словами, 13 січня із півдня насуватиметься циклон Бартош, який принесе мокрий сніг і вітер на на південному сході України, на сході та на Сумщині. На решті території пануватиме циклон Дімітріос, який посипатиме снігом, але без сильних снігопадів.

Нагадаємо, у 2020 році середньорічна температура в Києві піднялась до +10,9°С, що на 3,2°С перевищує кліматичну норму. Таким чином минулий рік виявився рекордно теплим із початку спостережень. Експерти зазначали, що за останні 30 років клімат Києва змінився так, ніби столиця перемістилася на 400 кілометрів південніше.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button