Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23272 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: caixinglobal.com

Вакцина проти коронавірусу CoronaVac, розроблена китайською компанією Sinovac Biotech, показує ефективність на рівні 78% у запобіганні легких випадків і 100% у запобіганні середніх і тяжких випадків захворювання, повідомляє Bloomberg.

Це проміжні дані третьої, фінальної стадії випробувань, які охоплюють 13 тисяч учасників у Бразилії. Бразильський інститут Бутантан виробляв дози вакцини на місці у партнерстві з Sinovac. Наразі невідомо, коли буде опубліковано повний звіт про дослідження.

Раніше випробування вакцини охоплювали меншу кількість учасників, а дані були неповними та суперечливими. Так, після випробувань у грудні 2020 року бразильські дослідники зазначили лише, що вакцина ефективна більш як на 50% і менш як на 90%. Результати випробувань у Туреччині показали результат у 91%.

Видання зазначає, що «брак чіткого і вчасного інформування з боку китайських розробників призвів до зниження довіри до вакцини. Суперечливі та неповні дані щодо випробувань Sinovac минулого місяця викликало непевність у тому, чи добре CoronaVac захищає людей від COVID-19».

Саме вакцину Sinovac планує закупити Україна. Офіційним та ексклюзивним постачальником вакцини CoronaVac є компанія «Лекхім», яке пов’язують із Раїсою Богатирьовою, міністеркою охорони здоров’я часів Януковича. Голова МОЗ Максим Степанов пояснив, що це було вимогою компанії Sinovac Biotech – постачати вакцину саме через «Лекхім».

«Лекхім» вже уклала угоду щодо постачання у першій половині 2021 року 5 мільйонів доз вакцини Sinovac. Курс щеплення нею передбачає дві дози з різницею у 14 днів. Вакцина Sinovac випускається у шприці та зберігається за температури від +2 до +8 градусів за Цельсієм, тобто за температури звичайного холодильника. Компанія повідомляє, що перші дози надійдуть у березні. Наступного року планують налагодити виробництво вакцини на місцевому підприємстві «Лекхім-Харків».

Нагадаємо, випробування вже пройшли вакцини Pfizer/BioNTech і Moderna, які показали 95% захисту, а також AstraZeneca. Остання показала ефективність у 62% у разі введення двох повних доз і несподівано – 90% у разі введення за іншою схемою, пів дози, потім повну дозу.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button