Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 269 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах


На станції метро «Печерська» з боку колій демонтували оригінальні світильники та встановлюють нове LED-освітлення, повідомили у пресслужбі підземки.

Старі лампи розжарювання та світильники змінюють на нове освітлення в рамках проєкту з енергоефективності.

У метрополітені пояснюють, що нове освітлення станції реалізує дві мети: підвищення рівня освітленості платформи для зручності та безпеки перевезень і економія електроенергії з використанням сучасного освітлення. Роботи планується завершити до кінця січня.

На думку Василя Грубляка, що працює з світловими інсталяціями, оригінальне освітлення необов’язково було демонтувати: старі світильники можна було розібрати, відремонтувати, можливо замінити патрон, помити, а потім вкрутити нові лампи LED.

Станція «Печерська» відкрита 27 грудня 1997 року. Світлова лінія центрального залу виконана із світильників, розміщених у перехрестних площинах, а на підлозі їй відповідає орнамент у вигляді хрестів з червоного та сірого гранітів. Склепіння платформених залів повністю покрито повздовжніми смугами із матового анодованого металу під золото, на яке падає розсіяне світло від світильників під карнизом з боку платформи. Проєкт станції розробляли Валерій Гнєвишев, Миколай Альошкін та Тамара Целіковська.

Фото: facebook.com/kyivmetro, facebook.com/eugene.diomin1

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button