Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 289 днів. За цей час ми опублікували 23579 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/maidanmuseum.org

Київський виставково-освітній простір «М³: Майдан. Меморіал. Музей», він же «куб», номіновано на Премію Європейського Союзу в галузі сучасної архітектури – нагороду Міс ван дер Рое. Про це повідомляється на сторінці Національного музею Революції Гідності.

Тимчасову конструкцію М³ було відкрито 21 листопада 2019 року на місці будівництва Національного музею Революції Гідності. Автори архітектурної ідеї проєкту – агенція Urban Curators та архітектор Єгор Штефан.

Фото: facebook.com/maidanmuseum.org

Ідея «куба» – не відтворювати споруду музею, а актуалізувати її зміст. Усередині куба розміщується спіральна галерея, що підіймається догори довкола атріуму. Постір може слугувати відкритим університетом, концертним і театральним майданчиком. На виставці є інтерактивні елементи для відвідувачів. Зокрема це карта революції, над якою можна згадати значущі місця протестів, а також пов’язати стрічку з побажанням або словами на спомин.

«Тимчасове перетворення – саме той інструмент, який допоможе наблизитися до створення будівлі музею. Забезпечення публічного доступу на ділянку, допоки побудова ще не почалася, – таке ж важливе, як демонстрація архітектурної візуалізації проєкту», – пояснюють автори.

Премію, названу на честь архітетора Людвіга Міса ван де Рое, – учасника Баухаусу та засновника «інтернаціонального стилю», – вручають раз на два роки. Перед цим премію вручали 2019 року, та через пандемію коронавірусу наступну церемонію відтермінували. Тож короткий список номінантів оголосять аж через рік, а переможців – у квітні 2022 року. Вручення премії відбудеться у травні 2022 року.

Нагадаємо, у конкурсі на проєкт будівлі Національного музею Революції Гідності переміг «Штурм пагорба» німецького архітектурного бюро Kleihues Gesellschaft von Architekten mbH.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button