Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 287 днів. За цей час ми опублікували 23554 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах


На Центральному вокзалі Києва запустили цілодобовий муніципальний пункт обігріву, написав в Facebook народний депутат Роман Грищук. Раніше волонтер руху «Молодь за мир» Євген Савватєєв повідомляв, що безпритульних людей проганяють вночі з вокзалу на мороз, а пункти обігріву від КМДА майже не працюють.

«Після мого сьогодняшнього візиту на вокзал і кількох дзвінків голові РДА пункт обігріву таки запустили – з гарячим чаєм і соціальними працівниками – все як треба. Працювати він має цілодобово. Там же буде організовано харчування», – написав він.

За його словами, начальник поліції вокзалу Андрій Степанов обіцяв направляти всіх безпритульних людей в кімнату обігріву.

Чому цей пункт обігріву запустили лише на третій день після зниження температури до -18 градусів, чиновники не коментують.

Грищук повідомив, що в Будинку соціального піклування на Суздальській 4/6 є 150 місць для ночівлі. Проте минулої ночі зайнято було всього 86. На Гавела 85-А є Територіальний центр соціального обслуговування, в якому на вихідних було тільки шість людей.

Після повідомлень волонтерів про те, що пункти обігріву не працюють, у Департаменті соціальної політики КМДА анонсували роботу цілодобового такого пункту біля Південного залізничного вокзалу – з 30 місцями для сидіння.

«Керівництво вокзалу виділило окреме приміщення, де можна зігрітися, випити гарячого чаю та відпочити. Від сьогодні пункт обігріву буде працювати в окремому приміщенні під паркінгом біля вокзалу “Південний”. У пункті обігріву встановлено сидіння для 30 людей. Є стіл, чайник, чай, печиво, три обігрівачі. В приміщенні також працюють туалети і є водопостачання.

Фото: facebook.com/bez.doma.ua,

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button