Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23472 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Візуалізації: Zaha Hadid Architects

Zaha Hadid Architects презентувала проєкт гуртожитку для студентів Гонконгського університету науки і технологій, розроблений разом із місцеим архітектурним бюро Leigh & Orange.

Комплекс збудують поряд із університетом, на схилі півострова Клір-Вотер-Бей, що на південному сході Гонконга. Через перепад ландшафту різниця між найвищою й нийнижчою точками кампусу становитиме 25 метрів.

У плані корпуси вписано в гексагональну структуру, що нагадує бджолині стільники. У Києві відомим прикладом такого планування є будинок на вулиці Заболотного, 2-122, Теремки-1.

Завдяки такому плануванню вдалося забезпечити місце для чотирох подвір’їв, які матимуть найрізноманітніші функції – від спорту до городництва.

Корпуси матимуть від шести до восьми поверхів. Кожен буде сполучено з сусідніми корпусами, а також з кількома будівлями самого університету, за допомогою критого променаду на даху 200 метрів завдовжки. Цей маршрут слугуватиме як публічний простір, місце для прогулянок, відпочинку та спілкування, – а отже сприятиме встановленню зв’язків всередині студентської спільноти.

Щоб удешевити та пришвидшити будівництво, бюро Захи Хадід вирішило використовувати готові панелі. Фасад планують облицювати керамічною плиткою. Козирки над вікнами забезпечать баланс інсоляції.

Майбутній університетський кампус вміщатиме 1500 студентів. Його планують завершити у 2023 році.

Читайте також: У Берліні збудували панельний будинок – як у радянські часи, але краще (фото)

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button