Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 299 днів. За цей час ми опублікували 23649 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах


Президент Сполучених штатів Америки Джо Байден підписав перші 15 документів. Серед них повернення США до Всесвітньої організації охорони здоров’я та Паризької хартії з клімату 2015 року, а призупинення будівництва стіни на кордоні з Мексикою, повідомляє ВВС.

Байден підписав документ про повернення США в Паризьку хартію з клімату 2015 року, яка вимагає скоротити шкідливі викиди в навколишнє середовище. Документ набуде чинності через 30 днів після того, як потрапить в ООН. Вихід із Паризької кліматичної угоди був одною з обіцянок Дональда Трампа під час передвиборчої кампанії 2016 року. Тодішній очільник Білого дому заявляв, що участь США в цій угоді економічно невигідна і може призвести до втрати робочих місць, зниження зарплат, закриття фабрик і до фінансових втрат американців.

Указом Байдена на сайт Білого дому повернули іспаномовну версію. Президент США також скасував заборону на в’їзд у США для громадян низки мусульманських і африканських країн.

Також Байден підписав указ, яким зобов’язав міграційні органи припинити спроби видворити з країни людей, які прибули до Сполучених Штатів у дитинстві разом з батьками-нелегальними іммігрантами. Адміністрація Трампа чотири роки намагалася позбутися цієї ініціативи Барака Обами, відомої як програма DACA.

Своїм рішенням президент США заморозив будівництво стіни на кордоні з Мексикою. Трамп роками намагався виконати передвиборчу обіцянку зі спорудження стіни між країнами. Наразі рішення Трампа використати більшу частину бюджетних грошей на будівництво прикордонної стіни оскаржується в судах і очікує рішення Верховного суду. Між тим, чимала сума вже витрачена на зведення огорожі.

Джо Байден 20 січня прийняв присягу й офіційно вступив на посаду президента США. Попередник Байдена Трамп відмовився відвідувати його інавгурацію та залишив Вашингтон вранці.

Під час інавгураційної промови президент пообіцяв «бути президентом для всіх американців», назвав своїм завданням об’єднання США та вшанував хвилиною мовчання жертв коронавірусу. Замість традиційних 200 тисяч гостей бути присутніми персонально через коронавірусні обмеження могли тільки кількасот людей. На честь людей, які не могли бути присутніми на заході, поблизу Капітолію встановили 200 тисяч прапорів США.

Фото: wikimedia.org

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button