Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 285 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: pxfuel

З цього року харчування дітей у дитсадках фінансуватиметься повністю коштом батьків. Про це заявив Валентин Мондриївський, в. о. першого заступника голови КМДА Віталія Кличка.

Посадовець пояснює це «раціональнішим використанням грошей платників податків» – мовляв, наповненість дитсадків падає, і торік майже 50% місць залишалися вільними, в той час як черга до садочків досі існує. Таким чином, вважають у КМДА, місто викидає «гроші в повітря», сплачуючи за дітей, які пропускають садок.

«Наразі столичні дитячі садки фінансуються з міського бюджету, який формується з податків киян, і водночас чверть діток у дошкільних закладах освіти не мають київської прописки», – зазначив Мондриївський.

Він запевнив, що батьки оплачуватимуть харчування дітей виключно у ті дні, коли дитина фактично перебувала в садочку. Також місто продовжуватиме платити за пільгові категорії дітей.

ТСН повідомляє, що до телеканалу вже звертаються зі скаргами батьки дітей, які ходять у дитячі садочки. Нарікають, що тепер їх змусили оплачувати харчування повністю, а не частково, як раніше.

Наприклад, батьки чотирирічного Іллі кажуть, що раніше платили за харчування 35 гривень на день, зараз мусять платити понад 64 гривні. У кожному окремому дитсадку вартість розраховує відповідна райадміністрація, яка закуповує продукти й послуги. Наразі тендери завершили не всі, тож деякі батьки зміни цін ще не побачили.

Батьки дітей також незадоволені тим, що про зміну вартості харчування не попереджали заздалегідь. КМДА оголосила про нововведення 22 січня у публікації під заголовком «Фінансування дитячих садочків у 2021 році збільшено на 400 мільйонів».

У КМДА повідомляють, що натомість батькам не треба буде здавати гроші «на штори», мовляв бюджетні кошти переорієнтували з харчування на дезінфекцію, ремонти тощо.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button