Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/marusya.shylina

У Голосіївському парку імені Рильського згоріла частина недобудованого атракціону – гірки-труби, проти облаштування якої раніше протестували місцеві мешканці. Про це повідомила киянка Маруся Живіна.

Фото: facebook.com/marusya.shylina

На опублікованих нею фото видно, що також постраждало кілька дерев. За її словами, на місце пожежі прибув директор Голосіївського парку Вячеслав Потапенко.

Фото: facebook.com/marusya.shylina

Гірку будували на одному зі схилів біля Оріхуватських ставків. Проти цього атракціону протестували місцеві мешканці, які вважають, що надмір комерційних розваг шкодить природі парку.

Активісти наголошують, що торік статус території навмисне знизили з зони регульованої рекреації (який передбачає захист від забудови та збереження природи) до зони стаціонарної рекреації. Вони пов’язують будівництво атракціонів зі змовою керівництва парку, КП УЗН як балансоутримувача та фірми «Активна Країна». Так, за словами Живіної, бізнес оформлено на Клима Палажченка, сина Олександра Палажченка, який очолював відділ державної охорони НПП «Голосіївський» і зараз знову працює в підприємстві.

Фото: facebook.com/marusya.shylina

Нещодавно фірма «Активна країна» стала переможцем інвестиційного конкурсу на облаштування канатної переправи через Дніпро від Арки дружби народів до Труханового острова.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button