Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23482 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/natali.bigun.9

Цієї суботи, 21 листопада, об 11:00 відбудеться протест проти будівництва атракціонів у Голосіївському парку. Учасники акції збиратимуться на вході, біля пам’ятника Рильському.

Місцеві мешканці обурені тим, що у парку монтують атракціон – гірку-трубу. Це локація на західному схилі біля двох водойм Оріхуватських ставків, що поблизу пішохідного туннелю навпроти Коломийського провулку. Активісти стверджують, що на ділянці зрізали щонайменше три дерева.

Фото: facebook.com/natali.bigun.9

Атракціон встановлюють у межах того ж інвестиційного конкурсу, що й альтанки та мотузковий парк, які з’явилися біля ставків раніше. Конкурс виграла фірма «СБОНДС-Україна», яка до 2018 року належала громадянину Росії. Адреса її реєстрації – та сама, що й адреса фірми «Активна Країна», яка вже має схожі атракціони в парку. Голосіївська РДА стверджує, що будівництво законне.

«На тлі будівництва нових комерційних атракціонів у парку відсутні громадські туалети (жодного), місцями відсутній асфальт або він перебуває у жахливому стані, а навколо вже облаштованих зон відпочинку багато сміття», – зауважують організатори акції.

Активісти наголошують, що торік статус території навмисне знизили з зони регульованої рекреації (який передбачає захист від забудови та збереження природи) до зони стаціонарної рекреації.

Схема розміщення атракціону. Джерело

Землекористувач території – УЗН Голосіївського району, який підпорядковується «Київзеленбуду». Нагадаємо, що комунальні підприємства підпорядковуються КМДА, яку очолює Віталій Кличко.

Активісти пов’язують будівництво атракціонів зі змовою керівництва парку, КП УЗН як балансоутримувача та фірми «Активна Країна».

Учасники акції 21 листопада вимагатимуть демонтувати споруди та провести громадські слухання.

Нагадаємо, раніше комунальники зруйнували трактором трампліни стихійної екстремальної велотраси у Голосіївському парку.

Читайте також: Київзеленбуд показав концепцію капремонту Голосіївського парку. Що про це думають кияни та експерти?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button