Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23527 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото з фейсбуку Артура Саркісяна

Цієї суботи, 23 січня, на Контрактовій площі стався черговий напад – невідомі побили студента Києво-Могилянської академії Артура Саркісяна, повідомляє Zmina.

Як розповів сам Саркісян, він отримав удав ногою в спину, коли стояв із друзями біля супермаркету «Сільпо». Двоє молодих чоловіків почали до нього чіплятися й, зокрема, запитали, чому в нього таке довге волосся. Потім почали бійку. Коли перехожі намагалися відтягти нападників, ті заявили, що студента «не шкода, бо він хач».

Нападники й далі переслідували Саркісяна з друзями та знов побили його біля пам’ятника Григорію Сковороді. Внаслідок нападу студент дістав ушкодження барабанної перетинки вуха, носа та м’яких тканин обличчя.

Президент Києво-Могилянської академї Андрій Мелешевич вважає, що напад на студента стався на ксенофобському та расистському ґрунті.

«Адміністрація Києво-Могилянської Академії має терміново виступити з відповідною заявою про неприпустимість проявів ксенофобії проти членів нашої спільноти. Крім того, адміністрація НаУКМА зобов’язана звернутись до правоохоронних органів з проханням необхідності ретельної перевірки побиття студента КМА на ґрунті ксенофобії; знайти покидьків, які побили нашого студента та притягти їх до відповідальності, а саму цю справу поставити на контроль. Це мінімум. Якщо Академія не буде захищати та дбати про своїх студентів, то всі проголошені цінності не варті уваги», – заявив він.

Випадок із Саркісяном – далеко не перший на Подолі. 17 грудня 2020 року група молодиків напала на 16-річного хлопця через нафарбовані губи: били в голову, по ногах та обличчю. 14 грудня молоді люди побили на Контрактовій площі двох хлопців, вигукуючи «гоміки!» та скандуючи «Слава Киевской Руси – Новороссия, соси», «Слава білій расі». 31 серпня четверо молодиків порізали руку 16-річному хлопцю через нашивки із символікою метал-гуртів та пентаграмою.

19 червня низка праворадикальних угруповань, зокрема «Традиція і порядок», «Національний спротив» та «Фрайкор», проводили на Подолі «агітаційний рейд», під час якого забризкали сльозогінним газом трьох неповнолітніх дівчат – перед нападом у постраждалих запитали, чи не належать вони ЛГБТ. Того ж дня ультраправі напали на компанію молодих дівчат і хлопців: через їхні пірсинг та зачіски їх ідентифікували як ЛГБТ-людей. Підлітків не лише побили, але й змусили читати вголос листівки про те, що «ЛГБТ – загроза українській родині».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button