Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 287 днів. За цей час ми опублікували 23556 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах


Агенція kontrabass promo випустила другу серію проєкту ZMOVA, присвяченому культурним локаціям Києва. У рамках проєкту виходять живі концерти українських артистів у локаціях, які потребують допомоги, цього разу – за участі репера Кургана.

Курган виступив у Національній бібліотеці імені Вернадського – найбільшій бібліотеці України, фонд якої налічує більше 16 мільйонів одиниць – з символічним мініальбомом «Бібліотека странних знаній». Бібліотека є однією з перших у Європі, спеціально спроєктованих як приміщення для зберігання книг.

Адміністрація установи вже давно позиціонує бібліотеку як культурний центр. Великий концертний хол, просторі виставкові приміщення та читальні зали можуть використовуватись різними культурними проектами.

Катерина Войчук, співавторка ідеї, вважає, що всі бібліотеки міста сприймають виключно як книгосховища та приміщення для навчальних та наукових цілей, але зараз важливо це переосмислити та актуалізувати їхнє призначення.

Зараз бібліотека працює над оцифруванням та забезпеченням зручного онлайн-доступу до матеріалів фонду: книг, літописів, пергаментів, карт та інших носіїв інформації.

ZMOVA by kontrabass promo – це чотири серії музичних лайвів на культурних локаціях Києва, які потребують особливої уваги. Кожна із цих споруд та локацій раніше були епіцентрами культурних подій чи місцями, де народжувались цілі культурні явища. Зараз ці будівлі потребують ремонту, а установи, що базуються в них, – фінансової та комунікаційної підтримки. Таким чином, через музику проєкт намагається привернути увагу до значущих історичних місць столиці.

Перша серія вийшла за участі Hyphen Dash в Національному художньому музеї України. Кожна серія складається з двох частин. Перша, коротка частина, це роздуми самих музикантів та оповідача про творчість, а також значення обраної локації для культури України. Друга – власне лайв гурту.

Курган – сольний проєкт учасника дуету «Курган & Agregat» Євгена Володченка.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button