Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 296 днів. За цей час ми опублікували 23637 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах


У Новій Зеландії опублікували план кліматичних реформ, спрямованих на досягнення вуглецевої нейтральності до 2050 року. План передбачає переведення легкового транспорту на електричні двигуни до 2035 року, скорочення поголів’я худоби і відновлення лісів, йдеться на сайті Рhys.

В основі документа лежать рекомендації, підготовлені Комісією зі зміни клімату. Очільниця уряду Джасінда Ардерн зазначила, що «вартість реформ для економіки не така велика, як раніше вважалося, а нові заходи боротьби зі зміною клімату – це економічні можливості для Нової Зеландії».

Влада пропонує до 2032 року поступово відмовитися від автомобілів з бензиновими двигунами на користь електромобілів. Енергія для цього буде вироблятися за рахунок поновлюваних джерел. За даними експертів, до 2035 року більше половини легкового транспорту має працювати за рахунок електричних двигунів.

Реформи передбачають скорочення тваринництва та впровадження сталого фермерства. У документі йдеться, що до 2030 року фермерам необхідно скоротити поголів’я худоби на 15%, в порівнянні з показниками 2018 року.
Ключовим пріоритетом реформаторів стало відновлення лісів, зокрема, в уряді вважають, що особливо важливо захистити ті види рослин і тварин, які традиційно існували в Новій Зеландії.

Комісія зробила висновок, що поточних зусиль країни недостатньо для того, щоб досягти вуглецевої нейтральності до 2050 року. Так, поточні зобов’язання Нової Зеландії в області клімату несумісні з глобальними зусиллями щодо обмеження потепління на 1,5 градусів по Цельсію доіндустріального рівня, йдеться в уряді.

Документ в найближчий час буде винесено на громадське обговорення.

Фото: Tobias Keller, unsplash.com

Даний медіа проєкт став можливим завдяки підтримці американського народу через Агентство США з міжнародного розвитку, наданій через USAID Проєкт енергетичної безпеки (ПЕБ). Грантоотримувач Проєкту - Журнал Хмарочос несе повну відповідальність за зміст публікацій, який не обов`язково відображає позицію USAID або Уряду Сполучених Штатів Америки.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button