Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 276 днів. За цей час ми опублікували 23483 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: canactions.com

11 лютого о 19:00 відбудеться онлайн-лекція авторів книги «Усім потрібне житло. Справедливе, соціальне, доступне» – Урсули Клеєфіш-Йобст і Петера Кеддерманна.

Книгу було видано торік на платформі CANactions, а автори мали презентувати українське видання на архітектурному фестивалі CANactions. Однак через пандемію фестиваль разом із презентацією було перенесено. Тож лекцію вирішили провести онлайн за підтримки Goethe-Institut Ukraine у рамках CANactions School Talk.

Клеєфіш-Йобст і Кеддерманн розповідатимуть про проблему доступності житла в Європі та розмірковуватимуть про те, що адекватне житло – це не тільки питання розподілу землі, фінансової доцільності, стабілізації орендної плати, але також питання концепції проживання, міського та районного дизайну і вкладу в сталу культуру будівництва.

Урсула Клєефіш-Йобст — німецька дослідниця, докторка історії мистецтва та археології, кураторка Музею будівельної культури Північної Рейн-Вестфалії. Петер Кеддерманн — історик, керівник проєктів, куратор і заступник виконавчого директора M:AI NRW.

Мова лекції – англійська. Зареєструватися можна за посиланням. Після реєстрації ви отримаєте email з посиланням на трансляцію.

Нагадаємо, цьогоріч CANactions планує видати українською мовою одну з найвпливовіших книг в історії урбаністики – «Смерть і життя великих американських міст» Джейн Джейкобс.

Раніше CANactions видали українською «Міста для людей» Йена Ґела, «Чотири стіни та дах: складна природа простої професії» Рейніра де Граафа, «Правила пішохідного міста. 101 крок зі створення кращих місць» Джеффа Спека. До того ж видано першу книгу української авторки – «73 чудернацькі трапунки з життя архітектора Щедрикова» Ганни Бондар.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button