Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 293 днів. За цей час ми опублікували 23602 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах


КП «Київський метрополітен» без причини відхилив постачання дефібриляторів переможця тендеру Prozorro ТОВ «Дефгруп». Їх мали встановити в рамках ініціативи «РеаніМетро», яка виграла Громадський бюджет-2019. Про це повідомив директор ТОВ Руслан Самігуллін.

Загалом у тендері брали участь три учасники: ТОВ «Медичні індивідуально оптимальні технології», яке пізніше намагалося безуспішно оскаржити перемогу «Дефгруп» через Антимонопольний комітет, «Медгруп» та «Дефгруп». Остання компанія запропонувала найнижчу ціну – 1 227 932 гривень. За годину після рішення АМКУ до директора

«Дефгруп» надійшов виклик від голови представництва «Schiller» з погрозами зірвати поставку. Ця компанія – постачальник дефібриляторів для ТОВ «Медичні індивідуально оптимальні технології», що встановлював 52 одиниці в метро навесні 2020.

Затвердження переможця мало відбутись протягом п’яти робочих днів, проте в останній день, 22 вересня 2020-го року, КП «Київський метрополітен» зібрало тендерний комітет та подовжило період кваліфікації на максимальний строк – 20 робочих днів. За словами Самігулліна, у метро почали казати, що не хочуть приймати товар та керівництво вирішує, що робити далі.

11 листопада був підписаний договір між КП «Київський метрополітен» та ТОВ «Дефгруп» щодо встановлення 19 дефібриляторів на платформах метрополітену.

«Далі все за сценарієм. Палки в колеса: погрози, втрата заявки на поставку на Укрпошті, відтягування строку поставки та інше», – зазначає директор «Дефгруп».

Проте вже 22 грудня 2020 року компанія здійснила поставку 19 дефібриляторів до комунального підприємства. Натомість постачання товару було відхилено, як зазначає сам Самігуллін, з незрозумілих нікому причин.

«Ми мали всі документи, товар та комплектуючі. Проте, керівництво метрополітену та «незалежні» експерти з початку поставки були негативно налаштовані в наш бік та постійно заперечували безглуздими аргументами. До речі, незалежного медичного експерта так і не було, а наше прохання щодо постачання товару до 31 грудня, як вказано в договорі, метрополітен відхилив без офіційних причин. Керівництво метрополітену просто повторювало слова представника “Schiller” – поставку здійснити не дамо, крапка», – розповідає Самігуллін.

Нагадаємо, «Київський метрополітен» не реалізував проєкт ініціативи «РеаніМетро» щодо встановлення дефібриляторів на платформах 19 станцій, який виграв Громадський бюджет-2019. Наразі на станціях метро є 52 дефібрилятори, проте вони встановлені в касах підземки, а персонал підприємства не вміє ними користуватися.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button