Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 246 днів. За цей час ми опублікували 23262 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: mostafa meraji, Unsplash

10 перукарень Києва, Харкова, Житомира, Вишгорода, Запоріжжя та Львова долучилися до програми Autism Friendly Space і пройшли безкоштовні тренінги, щоб стригти людей з розладами аутистичного спектру.

«До тренінгу ми знали лише про одну перукарню в Україні, яка публічно заявляла, що готова працювати з РАС-клієнтами. Можливо, є перукарні, про які ми не знаємо, тож будемо раді якщо вони до нас звернуться. Наприклад, сьогодні до нас завітали 10 перукарень, а в листі очікування ще 15. Всі вони стикалися з проблемою якісного обслуговування клієнтів з РАС», — зазначає Анна Давиденко, керівниця Autism Friendly Space.

На тренінгу майстриня-перукарка Тетяна Гармідер пояснювала, як комунікувати з клієнтами з аутизмом, зокрема з дітьми. Тетяна Скрипник, професорка кафедри спеціальної та інклюзивної освіти Київського університету Грінченка, прочитала лекцію про особливості роботи з людьми з інвалідністю.

Фото: Autism Friendly Space

Перукарі також отримали набір інструментів, сенсорне обладнання, двомісячний період консультацій від тренерів AFS, а також сертифікат дружніх до аутизму закладів.

За підрахунками AFS, потенційно 2% клієнтів перукарень можуть мати розлади аутичного спектру. Це, зокрема, може означати гіперчутливість до доторків та вербального спілкування. За даними американського Центру з контролю і профілактиці захворювань, в кожної 54-ї людини зустрічається аутизм та аутичні риси.

«68% українських споживачів обирають послуги компаній, що є соціально-орієнтованими. Люди хочуть віддавати гроші бізнесам, які працюють не лише задля прибутку, а ще виконують соціальну роль», — стверджує Олександра Литвиненко, менеджерка Zagoriy Foundation, фінансового партнера програми Zagoriy Foundation.

Фото: Autism Friendly Space

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button