Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 269 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Paweł Czerwiński, unsplash.com

У Європейському парламенті підтримали ідею вуглецевого податку на імпорт з країн з пасивною кліматичної політикою. Очікується, що це дозволить зробити кліматичну політику Євросоюзу більш справедливою.

Відповідну резолюцію прийняв комітет ЄП з навколишнього середовища, охорони здоров’я та безпеки харчових продуктів. 58 депутатів підтримали ідею вуглецевого податку на імпортні товари, вісім представників проголосували проти і десять утрималися.

Головною метою такого податку в Євросоюзі вважають екологічну справедливість. Введення податку дозволить не тільки зробити боротьбу з парниковими викидами більш прозорою, а й мотивує інші країни реформувати свою економіку.

В Європарламенті підкреслили, що новий закон повинен відповідати нормам Світової організації торгівлі та захищати рівний доступ до ринку, уникаючи протекціонізму.

Також новий вуглецевий податок повинен доповнити систему торгівлі парниковими викидами, яка вже діє в Євросоюзі. У рамках загальної стратегії декарбонізації, посиленому регулюванню до 2023 року повинні піддатися індустрії цементу, сталі, алюмінію, нафтопереробки, паперу, скла, хімікатів і добрив – цим компаніям дозволено здійснювати парникові викиди безкоштовно незважаючи на те, що вони відповідальні за 94% викидів всієї промисловості ЄС.

Європарламент на своєму пленарному засіданні у березні 2021 року проголосує за резолюцію. Комісія, як очікується, представить пропозицію у другому кварталі 2021 року.

Нагадаємо, у Євросоюзі обсяг викидів СО2 в 2019 році зменшився на 3,7% в порівнянні з 2018 роком, тоді як ВВП за цей період зріс на 1,5%.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button